Беззаконня?
Зіштовхнулися із беззаконням? Вам є що сказати? Зверніться до нас. Ми спробуємо Вам допомогти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Новини сайту » 2023 » Лютий » 18 » «РОЗДАВАВ ХАБАРІ У ВИГЛЯДІ ЗАОХОЧЕНЬ МВС, АЛЕ ВВАЖАЄ СЕБЕ БІЛИМ ТА ПУХНАСТИМ?!» Частина ІІ
03:50
«РОЗДАВАВ ХАБАРІ У ВИГЛЯДІ ЗАОХОЧЕНЬ МВС, АЛЕ ВВАЖАЄ СЕБЕ БІЛИМ ТА ПУХНАСТИМ?!» Частина ІІ

З метою безкарного та незаконного роздавання вогнепальної зброї, у МВС України було складено наказ № 1521 від 30.11.2015 року. Цей наказ фактично є задокументованою службово підробкою, що вже його підписання було злочином з боку керівника МВС на той час А. Авакова. 

Наказ МВС від 30.11.2015 № 1521 підписаний міністром Аваковим А.Б. повністю не відповідав діючому законодавству. Це в свою чергу не завадило  Міністерству юстиції України (далі МЮУ) провести реєстрацію цього Наказу МВС. Як могло відмовити МЮУ Авакову в реєстрації незаконного наказу, якщо керівник цього міністерства отримав від А. .Авакова у 2014 році пістолет «Форт 17-05» та пістолет-кулемет «Форт-224» (укорочена модифікація штурмової гвинтівки «Форт 221» калібру 5,56х45мм, призначена для бійців спецпідрозділів)?!

 

Не можу сказати про те чи міг Петренко П.Д., якимось чином вплинути на призначення Авакова А.Б. керівником МВС у лютому 2014 року, але два отриманих від Авакова ствола «Форт 17-05» та «Форт 224», могли бути важливими «АРГУМЕНТОМ» в час реєстрації незаконного (злочинного) Наказу МВС № 1521 у МЮУ! На мій погляд, це отримання та давання хабара у «вигляді заохочення МВС» за бюджетні кошти! Така собі «вірмено-українська багатоходівка».

Також декількома «заохоченнями від МВС «Вогнепальна зброя», були заохочені «ПІДЛЕГЛІ» міністра Авакова: виконувач обов'язків Президента України та секретар РНБО Олександр Турчинов (3 одиниці зброї), прем'єр-міністр України А. Яценюк (4 одиниці зброї), віце-прем’єр, пізніше голова ВР України Владимир Гройсман (4 одиниці зброї), секретар РНБО Андрій Парубій (1 одиниця зброї);. Посади вказані на час отримання зброї від А. Авакова

Додатково до надання двох «хабарів» вищезгаданому міністру П. Петренку, можна казати про ще 12 епізодів надання хабарів, тобто враховуючі кількість вогнепальної зброї, отриманої вищевказаними 4-мя держслужбовцями, у вигляді «відомчих заохочень за бюджетні кошти»! Тобто «подарунки» були надані тім особам, які мали безпосереднє відношення до призначення А. Авакова керівником МВС та до подальшого утримання його на посаді керівника МВС.

Необхідно процитувати назву кримінальних правопорушень збоку Авакова А.Б. та з боку отримувачів зброї. Збоку А. Авакова: «надання неправомірної вигоди (раніше – «надання хабара») службовій особі яка займає особливо відповідальне становище  за вчинення в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років», що передбачено ч. 4 ст. 369 КК України. Строк давнини для цього злочину складає 10 років.

З боку вищеперерахованих осіб, які отримали вогнепальну зброю від А. Авакова у вигляді «заохочень МВС»: «одержання службовою особою яка займає особливо відповідальне становище неправомірної вигоди (раніше – «отримання хабара») за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища - карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років», що передбачено ч. 4 ст. 368 КК України. Строк давнини для цього злочину складає 15 років.

Крім того не потрібно забувати про саму передачу та отримання вогнепальної зброї, забороненої законом до права володіння, що відбулося за завідомо незаконним Наказами МВС № 165 та № 1521! А це означає, що злочини скоєнні з обох боків. Такий злочин передбачено ч. 1 ст. 263 КК України: «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – «караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років». Строк давнини за цим злочином складає 10 років. Щодо «отримувачів», то необхідно нагадати про вимоги ч. 2 ст. 68 Конституції України -  «Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності».

Але казати «про незнання законів» збоку «завсідників Верховної Ради України, тобто законодавчого органу України, мабуть навіть смішно.

Ще потрібно нагадати про «кавказьку щедрість» пана Авакова «за рахунок бюджетних коштів» і це не тільки про сотні отримувачів «роздарованої зброї», а і про кількість стволів кожному. Наприклад, як вже було вказано, пан Гройсман отримав 4 одиниць у вигляді заохочень МВС?! Це як вважається? «Заохочення МВС «Вогнепальна зброя № 1», № 2, № 3 та № 4?! Чи ще як? Пан Аваков точно переплутав себе на посаді міністра з звичайним громадянином України, почавши робити те що нібито не заборонено (ч.1 ст. 19 Конституції), замість того що передбачено законом для нього, як держслужбовця (ч.2 ст.19 Конституції)!!!     

При всьому моєму негативному ставленні до екс-президента України Петра Порошенка, важко звинувачувати його в отриманні ним від А. Авакова пістолету «Сabot Gun «Jones 1911» на час святкування ним свого п’ятдесятиріччя. Що відбулося в часи його президенства!

Таку нагороду відносно президента Порошенка, як нагородження відзнакою «Іменна вогнепальна зброя МО України», міг провести діючий на той час міністр оборони України на цілком законних підставах.

Треба зазначити те, що О. Зеленський не вліз в цю халепу «від Авакова», на відмінність від всіх інших.

Є ще факти надання хабарів паном Аваковим у вигляді заохочень вогнепальною зброєю «від МВС». Так два ствола від Авакова отримав Ярема В.Г. в час знаходження його на посаді генпрокурора (з 19 червня 2014 по 10 лютого 2015)  – "Beretta 92 FS" та "JERICHO 941 FBL"..

Один ствол від Авакова отримав Луценко Ю.В. в час знаходження його на посаді генпрокурора - швейцарський пістолет Sphinx SDP. Луценко Ю.В., до свого призначення генпрокурором називав такі дії збоку Авакова незаконними.

Після призначання на вказану посаду та отримання від Авакова такого ж «незаконного заохочення» замовчав. https://www.volynnews.com/news/policy/dlia-rozdachi-zbroyi-tsyvilnym-avakov-poredahuvav-zakon/ . Треба зауважити, що це вже було друге заохочення Ю. Луценки «вогнепальною зброєю від МВС». «Першим заохоченням» він нагородив себе сам, в час находження на посаді керівника МВС?!

Нема сенсу об’ясняти, що три ствола генпрокурорам, це відверте надання та отримання хабарів, за безкарне роздавання А. Аваковим вогнепальної зброї стороннім до МВС особам за бюджетні кошти!

Всього за час керівництва міністерством Аваковим (2014-2020 роки) МВС було видало 3 тис.196 одиниць нагородної вогнепальної зброї  ( https://ukranews.com/ua/news/787270-venediktova-ne-vydala-zhodnoyi-odynytsi-nagorodnoyi-zbroyi )

У мене склалося враження, що завдяки роздачи Аваковим А.Б. вогнепальної зброї впливовим особам та може ще через інші приблизно таки «матеріальні заохочення, він і протримався на посаді керівника МВС рекордні майже 7,5 років. Зі слів І. Коломойського, МВС завдяки А. Аваковим вдалося знизити рівень злочинності в Україні, що було значним важелем знаходження А. Авакова на цій посаді. Але це стовідсоткова маячня. Додаю копію відповіді в мою адресу за підписом прокурора міста Києва (на час керівництва МВС Аваковим). З даної відповіді випливає те, що Дарницьким УП ГУНП у м. Києві було приховано від реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (далі ЄРДР) 85,82% заяв та повідомлень про скоєння кримінальних правопорушень від всіх що надійшли у 2017 році. У 2018 році було приховано від реєстрації в ЄРДР 88% від загальної кількості, які надійшли. З цієї «статистики», можна уявити собі, скільки злочинів приховано поліцією та прокуратурою від правосуддя, це не кажучи про реєстрацію в ЄРДР?!  

Тобто, найгрубішим чином були порушені норми КПК та КК України. Щоб зрозуміти, законом не передбачено відмовляти у реєстрації у ЄРДР (ч.4 ст. 214 КПК України). Крім того, так званими «правоохоронцями» була порушена ст. 12 ЗУ «Про звернення громадян», яка забороняє розгляд таких заяв та повідомлень в межах цього Закону! Таким чином «аваковська поліція» займалася втиранням очей» владі та громадськості. Шляхом такого шулерства підлеглі А. Авакова щорічно «знижувати» рівень злочинності в нашої країні. В цей час А. Аваков незаконно роздавав вогнепальну зброю будь кому. Є інформація, що таке «заохочення» МВС, відбувалося після хабара не менш ніж у $ 20 000! Звертаю увагу, що сенс не в самому отриманні такої забороненої до володіння законом вогнепальної зброї, а в дозволі на її володіння, який до неї додавався. Звичайна людина не може отримати дозвіл на право володіння короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю.

Щодо інших фактів штучного створення позитивних показників поліції. Дуже яскравим та цікавим прикладом, щодо розкриття злочинів пов’язаних з незаконним володінням зброєю, є дванадцять фактів незаконних повідомлень окремим особам про підозру за рік. Це відбулося у місті Бериславі Херсонської області. Там працівники карного розшуку надавали особам з асоціальною поведінкою («підобліковий контингент» - ментовською мовою) зброю або набої та змушували їх надійти до райвідділу де добровільно здати це. Після чого таки сфальсифіковані відомості заносилися до ЄРДР, а замість закриття кримінального провадження за ч. 3 ст. 263 КК України, особі яка добровільно здала зброю (набої), повідомлялося про підозру. «З повітря» виникал найкращій показник поліції (до цього в міліції). Вже далі справа направлялася до суду для її закриття. Тобто шляхом службової підробки відбувалося незаконне притягнення людини до кримінальної відповідальності на «першої фазі» кримінального провадження. Співучасниками таких «службових підробок» та «зловживань за ради показників» були прокурори та судді. Після штучного створення таких показників (про що знав керівник ГУНП), керівника Бериславського відділу поліції було фактично підвищено за посадою?! Опис цього тут -   http://www.impeachment.org.ua/news/2019-03-17-230 

Якщо підвести підсумок, можна вказати наступне:

У тих хто може поводитися зі зброєю та бажає захищати себе, свою родину, свій дім та територію своєї країни намагаються вилучити зброю в час війни?! До цього, в мирний час, Аваков А.Б. знаходячись на посаді керівника МВС незаконно роздав тисячі одиниць вогнепальної зброї, забороненої законом до володіння громадянами, що мало ознаки злочину передбаченого ч. 1 ст. 263 КК, щодо таких дій збоку А. Авакова. За час находження Авакова А.Б. на посаді міністра внутрішніх справ, особистий склад апарата МВС на багато збільшився, що також відбулося за рахунок створення ще апарату НП. Це при тому, що апарат МВС можна було зменшити в декілька разів (достатньо подивитися на кількість підрозділі в структурах цих апаратів на їх офіціальних сайтах). В той же час, працівники апарату МВС або НП на протязі років не можуть вирішити питання про перерахування пенсій пенсіонерам МВС, змушуючи їх займатися судовими тяжбами?! Керівники НП продовжують займатися «окозамилюванням» стосовно «позитивної роботи» правоохоронців, шляхом підробки статистики «розкриття злочинів» та штучного зниження рівня злочинності на території України.. Вся робота поліції відбувається на засадах «службової доцільності» (використання чи невикористання законодавчих актів по бажанню керівників підрозділів) та «особистої зацікавленості» осіб, які приймають відповідні рішення (тобто корупція).

Тому вважаю, що дуже доцільну пропозицію запропонував Євген Дикий (український науковець, військовик, публіцист) в час ефіру на одному з «Ютубканалу». А саме, - послати «амбалів» із НП на фронт (де не вистачає підготовлених людей), замінивши їх на місцях озброєними добровольцями, наприклад пенсіонерами МВС, ЗСУ та іншими особами, які можуть поводитися з вогнепальною зброєю та бажають захищати свою країну та громадський порядок, озброївши їх!   

Ну а на рахунок Авакова А.Б., мені наприклад зрозуміло, що правоохоронні органи повинні притягнути його та інших вказаних в публікації осіб до кримінальної відповідальності. Відповідні повідомлення про злочин я вже відправив до апаратів центральних правоохоронних органів.

 

Олег Мартиненко

Пенсіонер МВС, майор міліції,

 голова ГО «ІМПІЧМЕНТ»          

Категорія: Україна та світ | Переглядів: 302 | Додав: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Наше опитування
Чи довіряєте Ви владі?
Всього відповідей: 113