Беззаконня?
Зіштовхнулися із беззаконням? Вам є що сказати? Зверніться до нас. Ми спробуємо Вам допомогти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Новини сайту » 2022 » Листопад » 18 » «Збитки державі є, винних нема, але на цьому нардеп ще піариться?!»
02:44
«Збитки державі є, винних нема, але на цьому нардеп ще піариться?!»

Нещодавно прочитав на телеграм-каналі УНІАН заяву-«критику» в адресу правоохоронців (в нашої країні можна добавляти – так званих …) з боку голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Даниїла Гетманцева. Якщо коротко, річ йшла про збитки завдані державі продажом контрабандних цигарок (20,5 млрд. грн.) та «ненормальну роботу» правоохоронців (дослівно, зображення разом з текстом нижче).

            

Мене дивує, коли нардепи (голова комітету) боїться називати речі власними іменами! Чому не сказати прямо, що завдяки правоохоронцям-корупціонерам держава втратила більш ніж 20 млрд. грн. та назвати конкретних осіб, які все це покривають заради особистої вигоди?! «Нормальна» чи «ненормальна» робота та «корупція», це взагалі різни речі! Нема духу сказати правду, чи сам «в темі»???

В інтернеті названо достатньо фактів, прізвищ та посад тих, які відверто «кришують» торгівлю контрабандних цигарок. Відразу зауважу, що я не буду торкатися теми конкретних контрабандних шляхів через наш Державний кордон. Річ піде про їх «публічний продаж» (цигарок).

Якщо подивитися публікації за цією темою то стає зрозуміло те, що це почалось в часи керівництва МВС А. Авакова та продовжується при Д. Моностирському. У мене дуже великі сумніви відносно того, що вони про це не знають, або не мають можливості вплинути на це, щоб припинити. Далі питання, - хтось повірить в те, що вони лохи, і їм не заносили «чесно зароблені відсотки від продажу контрабандних цигарок»? Звертаю увагу, що Авакова це стосується в минулому, а Монастирського й на теперішний час.

Щоб ніхто не мав сумніви з приводу того, що поліція «кришує» контрабандний цигарковий бізнес, наведу декілька прикладів.

Ще 13 жовтня 2016 г на порталі «АНТИКОР» була оприлюднена публікація про контрабанду цигарок в Україну з непризнаної Придністровської Молдавської республіки під назвою «Україна-Молдова-«ПМР»: золотий трикутник контрабанди»: https://antikor.com.ua/articles/129479-ukraina-moldova-pmr_zolotoj_treugoljnik_kontrabandy#google_vignette

В цієї публікації розповідається про схеми та шляхи поставки контрабандних цигарок у місто Одесу, а точніше на «Привоз».

Інша публікація була оприлюднена на сайті «БЕЛСАТ» за один рік до російського вторгнення на територію України (22.02.2021 року) під назвою «Контрабанда із Придністров'я. Як в Україні заробляють на російських цигарках». А починалась вона з таких слів, - «Торговці нелегальними цигарками б'ють машини активістам та камери журналістам. Контрабанда тютюну із невизнаного Придністров'я стала в Україні прибутковим бізнесом. Продукт коштує в кілька разів дешевше офіційного, що продається, а попит на нього колосальний. Чому контрабандисти почуваються настільки вільно? …» https://belsat.eu/ru/programs/22-02-2021-kontrabanda-iz-pridnestrovya-kak-v-ukraine-zarabatyvayut-na-rossijskih-sigaretah/  Річ також про Одесу та про корупцію правоохоронців, де один з активістів «анти-контрабандної» торгівлі телефонував у поліцію за номером «102» про торгівлю контрабандними цигарками, а поліція попереджала правопорушника, який вчасно ховався від поліції.

Ще в одної публікації  вказується про те, що «… міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив «хрестовий похід» на контрабандистів. За його словами, втрати від контрабандних схем на українських митницях становлять 105 млрд. грн. на рік, що більше 10% державного бюджету України. Він пояснив, що надходження від митниці є ключовою статтею наповнення бюджету і мають становити у 2018 році 34,5%, або 343 млрд грн.». Інтернет ресурс «СЕГОДНЯ»  від 15.10.2018 року https://www.segodnya.ua/regions/odessa/v-ukrainu-vezli-kontrabandnye-sigarety-iz-pridnestrovya-na-15-milliona-griven-1179764.html

Звертаю увагу, що публічно казати про боротьбу з корупцією, а самому мати хабарі від корупції, це норма для наших високопосадовців та політиків!

 Щоб не бути голослівним відносно Авакова та Монастирського, наведу приклад зі свого особистого «спілкування» з поліцейськими-корупціонерами з Нової Каховки. Де «контрабандою» торгували на протязі більш ніж півроку до самого російського вторгнення.

06 червня 2021 року я знаходився поруч з  КП «Новокаховський міській ринок» (м. Нова Каховка), де безпосередньо на центральному в’їзді в ринок, чоловік середніх років здійснював торгівлю контрабандними цигарками з свого авто та розклав цигарки на столі. При цьому він ніяким образом ні від кого не ховався. Приймаючи до уваги те, що це відверте правопорушення де адміністративна відповідальність за ст. 156 та ст. 164 КУпАП, передбачає штрафи від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі та від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції я зателефонував на лінію Національної Поліції (далі - НП) - «102».

Одна з таких пачок цигарок.

Приблизно через 15 – 20 хвилин, може більше, до цього місця прибули працівники  Каховського районного відділу поліції ГУНП в Херсонській області (місце розташування: м. Нова Каховка). Новокаховські патрульні поліцейські під’їхали до цього чоловіка, та склали на нього адмін. протокол за порушення ст.160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях», де штраф накладається у сумі від 17 до 119 грн. (тобто, від одного до семі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян)?! Про це повідомили мене по телефону. Достатньо порівняти з вищенаведеними штрафами (ст. 156 та 164). При наявності у правопорушника десятків блоків контрабандних цигарок (повний салон авто), у нього цигарки не вилучались?! Далі вони уїхали.

Дії цих поліцейських це службова підробка та зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної. Я ще раз зателефонував за номером «102», та повідомив про корупційні дії працівників поліції, на що отримав відповідь – «вони ж склали протокол». Приймаючи до уваги те, що лінії «102» НП погодилися з корупційними діями працівників поліції з Нової Каховки, знаючи що цигарки контрабандні, можна зробити висновок – як мінімум керівники обласних ГУ НП отримують хабарі від контрабанди та реалізації таких цигарок.

Ще два фото торгівлі контрабандними цигарками у серпні 2021 року на том же самому місці, але фото зроблено з протилежної сторони.

Завдяки корупції ця торгівля продовжувалася до самого російського вторгнення, останній раз мною це було зафіксовано 06.01.2022 року, змінилось тільки авто.

Якщо додати до цього те, що внутрішня безпека НП у Херсонській області, яка «приписана» до Києва повинна знати про це, то можна припускати, що «відкати» доходять до керівників МВС. Крім того, керівником Новокаховського відділу поліції є  Парфентьєв Вадим Михайлович, який прибув до Херсонщини з Одещини. Мабуть він і притягнув за собою «контрабандний трафік придністровських цигарок»?

Суми збитків для державного бюджету через таку корупцію вказані вище та в доданих публікаціях за посиланнями, але є інше питання. Це питання «інвестицій» до невизнаної ПМР. Тобто на протязі 8 років війни та особливо в час широкомасштабного вторгнення ЗС РФ на територію України ми продовжуємо фактично вкладати гроші на утримання 14 армії РФ-ії, яка знаходиться у ПМР та фактично погрожує нам вторгненням в Одеську область?! Це замість того, щоб повністю закрити з ПМР кордон та зобов'язати зробити теж саме Республіку Молдову, шляхом тиску збоку ЄС!

Як кажуть, «Кому війна, а кому мати рідна», це про керівників МВС, НП, Податкової служби та СБУ. Чи не так?       

  Олег Мартиненко

Голова ГО «ІМПІЧМЕНТ»

Каховка - Львів

Категорія: Україна та світ | Переглядів: 305 | Додав: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Чи довіряєте Ви владі?
Всього відповідей: 113