Беззаконня?
Зіштовхнулися із беззаконням? Вам є що сказати? Зверніться до нас. Ми спробуємо Вам допомогти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Новини сайту » 2020 » Листопад » 16 » «Вибори закінчились забудьте все, все добре!»
00:07
«Вибори закінчились забудьте все, все добре!»

Саме таке (назва статті) бажають всі ті хто приходе до влади після чергових виборів. Кому саме вигідно починати все з «чистого листа»? Зрозуміло, що в цьому є вигода для окремих моральних виродків, яким не потрібно ламати корупційні схеми, «напрацьовані» їх попередниками за три десятка років «правового беспредела», який діє в Україні.     

Нагадаю каховчанам та іншим небайдужим до правопорядку, про один з двох, штучно створених «передвиборних скандалів», які були організовані штабом ПП «Слуга Народу». Суть навіть не в тому, що ці «скандали» були направленні на підрив репутації опонента до основного кандидата на посаду міського голови Каховського ОТГ від «пропрезидентської» партії. А річ ще і про «безкомпромісну працю» посадових осіб Каховського відділу поліції та Каховської районної прокуратури.

… Почну з того, що з початку у Каховці з’явилися бігборди з зображенням колишнього начальника Управління освіти Каховської міської ради Михаїла Гончара, з яких вбачалось, що він 03.09.2020 року зробить сенсаційне інтерв’ю відносно діючого на той час міського голови А. Дяченка. А. Дяченко також був кандидатом на посаду міського голови на цих виборах. І дійсно слова Михайла не розійшлися з ділом, його інтерв’ю було опубліковано у офіційному печатному каховському щотижневику «Каховська Зоря» № 36 (далі скорочено «КЗ») 3 вересня 2020 року (у ел. вигляді-  http://www.kahzorya.org.ua/?p=15435 )

Звертаю увагу на наступні висловлювання в цієї статті, - «…      Зайві гроші

— Дяченко бере хабарі?

— Гаряче запитання (сміється). А звідки в нього гроші на будинок у Чехії?

— Звідки беруться так би мовити “зайві гроші”?

— Ось ті самі фантастичні премії керівників комунальних підприємств, начальників підрозділів міськвиконкому — частина цих премій йде в особистий карман Дяченко.

— Ви теж віддавали?

— Так! Хто ж сперечається з керівником?  

(Питання задавав Валентин ПІДГОРНИЙ, відповідав Михайло ГОНЧАР)

   З цього стає зрозуміло, щоб отримувати «фантастичні премії» М. Гончару, як і іншим необхідно було «ділитися їх частиною з діючим міським головою», тобто добровільно та «навмисно» бути співучасником розкрадання грошей місцевого бюджету, та робити це «за попередньою змовою групи осіб»! В той же час, був інший законний шлях - це звернення до правоохоронних органів (не місцевих) з метою затримання мера А. Дяченко на хабарі, в час надання йому частини «фантастичної премії». Але Михайло, з його слів періодично та за власним бажанням разом з мером здійснював злочині дії, за які передбачене кримінальна відповідальність за ст. 191 КК України.

     Наступного дня після публікації вказаної вище статті у «КЗ» я звернувся з депутатським зверненням до начальника Каховського відділу поліції та керівника Каховської місцевої прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб. До звернення мною була додано відповідний екземпляр газети «КЗ». Тобто моє звернення стосувалося як мінімум двох таких осіб – міського голови Андрія Дяченка та особи, яка публічно у печатному ЗМІ визнала, що розкрадала гроші місцевого бюджету разом з мером – Михайла Гончара.

       Відповідно до діючого законодавства слідчі Каховського відділу поліції «під керуванням» посадових осіб Каховської міської прокуратури (щодо прокурорів, читати п. 2 ч. 1 ст. 131-1 Конституції України) повинні були зареєструвати надану мною інформацію в ЄРДР  не пізніше 24 годин після подання мною цього повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення відповідно до ч. 1 ст.214 КПК України.

Відповідно до ч. 4 цієї статті – «…  Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.»

Це якщо за Законом! А якщо працює «приватна лавка Авакова», тобто ПП «Не-до-поліція», то їх дії пов’язанні з «службовою доцільністю» або «відвертою корупцією». «Службова доцільність» яка існує в правоохоронної систем на цей час також «рівна» корупції, тому що це врешті решт - отримання премій, підвищення по службі, отримання спеціальних звань та інше. Хіба це не зловживання в «особистих інтересах» або інтересах начальства або колег по службової діяльності (тобто «третіх осіб»)?!         

Як Ви думаєте коли я отримав відповідь на моє звернення та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань як заявник відповідно до ст. 60 та ч. 1 ст. 214 КПК України? На теперішний час, тобто на 15.11.2020 року (тобто пройшло 2 місяця 10 днів, замість 24 годин) я не отримав нічого?!

… А це заключна частина довідки, яка була надана до Каховської районної ради «про стан боротьби зі злочинністю, охорони публічного порядку на території Каховського району та результати діяльності Каховського відділу поліції ГУНП в Херсонській області за І-ше півріччя 2020 року» (повний обсяг тут - http://kakhovka-rayrada.gov.ua/document/rs/rishennya-sesiji-vii-sklikannya/394-rishennia-khlvi-sesii-vid-30072020/6130-949-pro-stan-borotbi-zi-zlochinnistyu-okhoroni-gromadskogo-poryadku-na-teritoriji-kakhovskogo-rajonu-ta-rezultati-diyalnosti-kakhovskogo-viddilu-politsiji-golovnogo-upravlinnya-natsionalnoji-politsiji-v-khersonskij-oblasti-za-i-pivrichchya-2020-roku-u-poryadku-informatsiji.html

Звертаю увагу саме на це – «… максимальне реагування на всі отримані поліцією  заяви  і повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події; ..».

Виникає питання до підписанта цієї довідки – він брехун чи як?

Але є ще «підкилимна гра». Треба визначити, що реєстрація заяв та повідомлень про злочин у ЄРДР ні є підставою пред’явлення обвинуваченого акту підозрюваному та направлення справи до суду. Якщо факти про вказані у заяві (чи повідомлені) про злочин не були підтверджені в час розслідування, кримінальне провадження закривається без будь яких проблем на підставі п. п. 1 – 3, ч. 1, ст.284 КПК України. Це за Законом. А якщо діяти за ним виникають деякі проблеми. По-перше, «ламаються» позитивні показники для відповідного підрозділу поліції, області та НП у цілому (на теперішний час поняття «показники» МВС «перейменувало» у «статистику»). Вся «позитивна статистика» «боротьби зі злочинністю» робиться на паперах шляхом шулерства, а точніше приховування скоєних злочинів від правосуддя (це або навмисна не реєстрація відповідної інформації про злочин в ЄРДР, або незаконне закриття кримінальних проваджень зареєстрованих по фактам реальних злочинів). Таким чином тупо зменшується рівень злочинності в нашої Країні, завдяки чому А. Аваков досі на посаді керівника МВС.  По-друге, у випадку якщо Каховський відділ поліції діяв би за Законом та зареєстрував моє повідомлення про злочин у ЄРДР та почав би проводити слідчі дії вже з 06.09.2020, то слідчим довелося б допитати Михайла Гончара, який би відмовився давати покази проти себе, та фактично визнати, що він та підконтрольна команді кандидата «від влади», «місцевих олігархів» та «керівництва нац. поліції області» газета «КЗ» збрехали у вищенаведеної статті про А. Дяченка! Зрозуміло, що М. Гончар між отриманням навіть «умовного строку» покарання та повним підривом особистого авторитету, вибрав би останній варіант.

   В той же час є підстави вважати, що все те, що відображено в інтерв’ю М. Гончара у вищенаведеної статі в «КЗ» є правдою, яка була відкрита тільки для отримання перемоги В. Немерца над А. Дяченко у виборах на посаду міського голови. До всього цього потрібно додати ще одну публікацію «КЗ» - «про замах на зґвалтування в збоченій формі» збоку А. Дяченка відносно Анни Садовій, яка має назву – «Люди для Дяченко — пустое место, а женщины — мясо» (http://www.kahzorya.org.ua/?p=15588 ), щобзрозуміти маштаб брудного знищення опонента. Ця стаття вийшла «в ефір» за два дня до виборів, тому на час виборів 25.10.2020 А. Дяченко став «насильником-збоченцем» без можливості «виправдатися».

  В даних випадках дуже яскраво видно як працює «аваковська не-до-поліція» в загалі та на час виборів. Та про те як брудно спрацював «штаб О. Зеленського» у Каховці разом з газетою «КЗ».

   Прошу вибачення, що стаття має вигляд «два в одному», але не зміг «пройти мимо» двох пов’язаних між собою подій.

Олег МАРТИНЕНКО

Категорія: Без коментарів | Переглядів: 972 | Додав: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Чи довіряєте Ви владі?
Всього відповідей: 113