Беззаконня?
Зіштовхнулися із беззаконням? Вам є що сказати? Зверніться до нас. Ми спробуємо Вам допомогти.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Новини сайту » 2020 » Червень » 18 » «Про те як Аваков надав собі право роздарювати будь кому та будь яку вогнепальну бойову зброю»
23:52
«Про те як Аваков надав собі право роздарювати будь кому та будь яку вогнепальну бойову зброю»

       На теперішній час вже є багато публікацій в ЗМІ про те, що міністр внутрішніх справ України А. Аваков «роздає» будь кому вогнепальну бойову зброю у вигляді заохочення МВС «вогнепальна зброя». При цьому журналісти піднімають питання про кількість виданої зброї паном Аваковим, та ставлять під сумнів законність такої «нагороди» – «відомчого заохочення». Наводжу посилання на одну з таких публікацій та скріншот її частини, з сайту «Волинські Новини».
https://www.volynnews.com/news/all/vlasnyky-imennykh-pistoletiv-vid-prezydenta-i-ministerstv/
 

Для подальшого скорочення тексту мною будуть використанні наступні скорочення:
«Дц. Ст.» –  Дисциплінарний Статут;
«ЗС»        -      Збройні Сили;
«МО»      -      Міністерство оборони;
«ЗУ»        -      Закон України;
«МВС»    -      Міністерство внутрішніх справ;
«ОВС»     -      Органи внутрішніх справ України;
«КК»        -      Кримінальний Кодекс.
«п.», «ч.», «ст.»          - пункт, частина, стаття стосовно законодавчих та підзаконних актів.

     По-перше, я не буду обговорювати право будь якого з президентів України, встановлювати вимоги до осіб та порядок їх нагородження Відзнакою Президента України  «Іменна  вогнепальна  зброя». Знаєте чому? Все дуже просто, таке право вони мали та мають на підставі діючого законодавства, а саме ч. 1, ст. 2 ЗУ «Про державні нагороди України», -«Законодавство про державні нагороди складається з Конституції України, цього Закону та указів Президента України, що видаються відповідно до нього». Є питання?
     Якщо, будь який з шести президентів України нагороджував «Відзнакою Президента України  «Іменна  вогнепальна  зброя» осіб які відповідно до статті 9 вищевказаного Закону не є «… офіцерами Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, а також Державної спеціальної служби транспорту, поліцейськими та державними службовцями, які мають офіцерське звання …», то ним було порушено не тільки діюче законодавство, в тому числі ч. 1 ст. 263 КК України, а й навіть Указ Президента України від 29.04.1995 року № 341/95.
 …У вищенаведеної публікації ЗМІ йде річ про нагородження Президентом України «нагородною вогнепальною  зброєю» футболістів та інших цивільних осіб що не є держслужбовцями,  які мають офіцерські звання. Це все злочини, але в порівнянні з іншими «роздавальниками зброї», це «крапля в морі», як вказано в наведеної вище публікації «Волинських Новин», наводжу ще один витяг з цієї публікації , -
«… За весь час усіма президентами України було вручена 141 одиницю іменної вогнепальної зброї (15 - Петром Порошенком, і ще 126 - його попередниками). По суті, крапля в морі в порівнянні з тисячними арсеналами, щедро вручали, наприклад, Аваковим або Полтораком. Так, тільки СБУ за 2015-2016 роки роздало 538 одиниць вогнепальної зброї, з яких 106 - цивільним особам. …».
     По-друге, річ піде про А. Авакова, так «його відомство» тому, що саме він «роздав» найбільшу кількість бойової вогнепальної зброї у вигляді «заохочень» МВС України. Крім того, якщо я почну обговорювати законність дій інших «дарувальників», то моя публікацію буде дуже об’ємною, та стане важкою для розуміння відносно звичайних громадян.
  … Продовжуючи про претензії журналістів до МВС, а точніше до його очільника А. Авакова, необхідно вказати, що не всі такі претензії мають під собою законне підґрунтя. З одного боку в таких публікація вказується про відсутність повноважень у очільника МВС України на таке заохочення, як «вогнепальної зброї» (насправді, у нього є частково таки повноваження, від тих які він сам себе надав). З іншого боку автори публікацій не помічають відвертих злочинів з його боку.
     Вважаю, що я просто зобов’язаний, як колишній мент, діючий голова ГО «ІМПІЧМЕНТ» і депутат райради, та просто як людина, яка «в цій темі», прийняти на себе відповідальність за все викладене тут мною, та розставити всі крапки над «і»!
     Щоб не вдаватися до «смажених фактів», то необхідно в першочерговому порядку з’ясувати, в загалі на підставі чого пан Аваков заохочує конкретних осіб таким «внутрішнім заохоченням МВС України», як «вогнепальна зброя»? Одним нормативним відомчім актом (підзаконним), на підставі якого пан Аваков, як очільник МВС «роздає» вогнепальну зброю, є підписаний ним Наказ МВС № 1521 від 30.11.2015р. «Про відомчу заохочувальну відзнаку Міністерства внутрішніх справ України «Вогнепальна зброя» та затверджене цим наказом Положення з такою ж назвою, як й Наказ. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1569-15#Text

       Відразу звертаю увагу на те, що в цьому наказі МВС йде посилання на ст. 43 та ст. 44 Дц. Ст. ЗС України, де йде річ про нагородження відомчими відзнаками МО України  військовослужбовців та  інших  осіб  за бездоганну службу та видатні заслуги перед Збройними Силами України?! Увага, ні перед МВС! В той же час в Наказі № 1521 від 30.11.2015 вказується про встановлення ВІДОМЧОЇ заохочувальної відзнаки МВС України «Вогнепальна зброя» з посиланням на Дц. Ст. ЗС України?! В часті І пункту 3 Положення вказано, - «Нагородження відзнакою (тобто МВС) здійснюється відповідно до Дц. Ст. ЗС України». Це просто маячня?

     Щоб не виникло будь яких сумнівів, щодо повноважень очільника МВС, необхідно процитувати підпункт 18 пункту 11 Положення про Міністерство внутрішніх справ України, яке затверджено Постановою КМУ № 878від 28 жовтня 2015 р., - «Міністр», «установлює відомчі заохочувальні відзнаки та вирішує питання про нагородження ними».Важливим в цьому питанні є те, що на час видання вищенаведеного «аваківського» Наказу № 1521 від 30.11.2015 року, на протязі майже 10 років діяв Дц. Ст. ОВС України (затверджений Законом  № 3460-IVвід 22 лютого 2006 року)!  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3460-15


     Достатньо прочитати п. 10, ч. 1 та ч. 2, ст. 9 Дц. Ст. ОВС України, щоб зрозуміти, що Законом вже було встановлено таке заохочення (нагорода), як «відзнака МВС України «Вогнепальна зброя»! У більшості виникне питання, - чому пан Аваков та його підлеглі фактично проігнорували цей Закон «для МВС», та при видачи Наказу № 1521 вдались до посилань на «чужий» Дц. Ст.?  Відповідь дуже проста – звичайне «службове шахрайство» (відповідно до КК України «службова підробка» ст. 366 КК України), яке нібито надало право Авакову нагороджувати буть яку особу, будь якою стрілецькою зброєю. Саме для цього МВС була використана ст. 43 Дисциплінарного  Статуту ЗС України, з якої у Положенні затвердженого наказом МВС з’явилося таке визначення, як «дієздатна особа»! Але звертаю увагу, що в ст. 43 Дц. Ст. ЗС України вказано про «… за бездоганну службу та видатні заслуги перед ЗС України, до чого, ні МВС, ні його очільник не мають будь якого відношення!!! Саме це і є «СЛУЖБОВЕ ШАХРАЙСТВО» («службова підробка»).
         В той же час, відповідно до Дц. Ст. ОВС України, керівник МВС має право нагороджувати «відзнакою Міністерства внутрішніх справ «Вогнепальна зброя» тільки «осіб начальницького складу». Тобто, починаючи від молодшого сержанту міліції (внутрішньої служби) до генерал-лейтенант міліції, або до генерал-полковник внутрішньої служби (про поліцейських річ далі). Посадові особи апарату МВС, при складенні та підписання Наказу МВС № 1521, що до порядку нагородження відомчою заохочувальною відзнакою МВС України «Вогнепальна зброя», в першу чергу повинні були послатися на «свій» Дц. Ст. ОВС, а не на «чужий» ЗС (що взагалі не було зроблено). А вже на підставі ст. 44 Дц. Ст. ЗС України, міністр Аваков мав би право нагороджувати «своєю відомчою відзнакою МВС «Вогнепальна зброя» військовослужбовців військових підрозділів, підпорядкованих МВС України, і більш нікого!!! Якщо казати про «інших осіб», про яких вказано у вищенаведеної ст. 43, то це прерогатива виключно Міністра Оборони, щодо нагороди такої особи «за бездоганну службу та видатні заслуги перед ЗС України». Природно, що очільник МВС не може нікого нагороджувати за «за заслуги перед ЗС України»! Але в Україні і «незамінний» Аваков, може все!
     Є ще підозра, що вказаний наказ МВС № 1521,було зареєстровано Міністерством юстиції тільки тому, що і міністр цього відомства отримав від Авакова незаконне «вогнепальне» відомче заохочення МВС! Насправді це дуже схоже на хабар!
     З березня 2018 було затверджено Дц. Ст. Національної поліції України,  в якому п. 4, ч. 1, ст.8, була передбачена таке відомча заохочувальна відзнака МВС України, як «Вогнепальна зброя». Цій «відзнакою» можуть заохочуватися тільки поліцейські, без будь яких винятків.  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2337-19
      Також, з вищенаведених норм законів випливає те, що з березня 2018р. до жовтня 2019р. А. Аваков повинен був двічі  перевидати накази, які встановлюють таке відомче заохочування МВС, як «вогнепальна зброя» в зв’язку зі змінами у законодавстві.
       Виникає ще одне питання – чи є право у тих, хто отримав вогнепальну бойову зброю від МВС, як відомче заохочення, на володіння бойовою зброєю, якщо таке право було надано їм на підставі «службового підроблення» Наказу МВС?!
       В якості інформації необхідно додати ще те, що Постановою ВР України «Про право власності на окремі види майна» № 2471-XII від 17.06.1992р. передбачено право власності громадян тільки на мисливську нарізну та гладкоствольну вогнепальну зброю. Тобто, громадянам заборонено володіння бойовою, а тім паче військовою вогнепальною зброєю. Якщо у Президента України є повноваження передбачені діючим законодавством видавати укази, якими встановлювати та визначати вогнепальну зброю, яка є «нагородною», то це не стосується очільників міністерств та відомств, відомчі акти яких є підзаконними! Тому це, ще одне питання до Авакова та до інших «дарувальників» вогнепальної зброї, та Міністерства юстиції України.    


     
Скільки ж разів А. Аваковим була порушена  ч.1 ст. 263 КК України де покарання знаходиться у межах від 3-х до 7-ми років позбавлення волі, тільки за одне таке діяння? З різних джерел, це не одна сотня таких фактів-подарунків?! Тобто саме це може вказувати на кількість епізодів цього тяжкого злочину, які можливо були скоєнні міністром Аваковим!

          Ще одним питанням до МВС, є питання про законність нагородження деяких осіб двома та більшою кількістю одиниць вогнепальної зброї. Достатньо зрозуміти, що законодавством не передбачена «нагородна вогнепальна зброя № 2», № 3 та так далі.    

           Відповідне депутатське звернення – повідомлення про можливе скоєння СОТНІ злочинів паном Аваковим було надіслано мною до ДБР України та ГПУ! В той же час в мене є серйозні сумнівів відносно того, що слідчі ДБР та прокурори, будуть діяти за Законом, а не за «політичною доцільністю». Я розумію, що Аваков є недоторканною та незамінною особою, скільки злочинів не скоїв б він!

О. Мартиненко

 

 

Категорія: Україна та світ | Переглядів: 1334 | Додав: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Чи довіряєте Ви владі?
Всього відповідей: 113